Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

η ιστορια της γατας...εκει που περιμενε λοιπον ηρθε


καποιοι που κυκλοφορουν τα βραδυα αγρυπνοι μεσα στη πολη και περιμενουν το ξημερωμα γαντζωμενοι σε ταρατσες για να αναπνεουν καθαρο αερα θα καταλαβουν αυτο το βιντεο Ευχαριστω σε Ευαγγελια και εσενα ιπταμενε αγγελε σε ευχαριστω για τις νυχτες που γινονται μερες.Που θα παει ο υπνος θα τον συναντησω καπου στην γωνια . Και εν τω μεταξυ θα περιμενω εσενα που εισαι ομορφος οταν μιλας για τα σχεδια να φτιαξουμε τον κοσμο ξεκινωντας απο τα μικρα και θυμωνεις με τις αδικίες και μου εχεις εμπιστοσυνη τοσο εμπιστοσυνη και ετσι εγω μπορω να φτιαχνω για να μας χαριζω .Γιατι οτι κι αν χανουμε (οπως εσυ κι εγω) στη θαλασσα παντα τους εαυτους μας βρισκουμε

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ, αυτές οι συμπτώσεις!
Απόψε έχω μία αγαπημένη ανάμνηση, μία αναφορά και ένα ερώτημα:
Παλιά, ανέβαινα συχνά ξημέρωμα στον Υμηττό να δω το "black-out" της πόλης. Όλα τα δημόσια φώτα στους δρόμους, να σβήνουν μονομιάς στις 06:30 το πρωί. Αυτό το θέαμα, ήταν από τα δώρα που έκανα στον εαυτό μου και σπάνια σε κάποιο αγαπημένο φίλο.
Πια, βρέθηκα να μένω σε ένα σπίτι-δώρο, αυτό γαντζωμένο σε μια ταράτσα, να ανασαίνει καλύτερα, και εγώ πάνω του, να καπνίζω περισσότερο. Και πια το black-out είναι το καθημερινό σύνθημα για λίγες ώρες ύπνο.
Τέτοια μέρα, το γλέντι είναι διπλό. Τα πουλιά της πόλης (ναι,υπάρχουν!) αρχίζουν να κελαηδούν στις 04:00. Με την αλλαγή της ώρας, φυσικά, αυτό γίνεται 03:00.
Σήμερα, άρχισαν περίπου τρισήμιση και αύριο-βαριά μεθαύριο-θα έχουν συγχρονιστεί πλήρως με τους ρυθμούς της πόλης.
Πάνε πάνω από 3 ώρες που άκουσα τα πρώτα πουλιά και μένουν λίγα λεπτά να "σβήσει" η πόλη. Αναρωτιέμαι, το ζωάκι που άφησα ελεύθερο στο βουνό, με "τί" ή "ποιόν" να έχει συγχρονιστεί; Χωράνε πολλά μεσάνυχτα σε μία νύχτα και ίσως να έχει μπερδευτεί το καημένο.
Black-out.
Καληνύχτα μου και καλημέρα σας!

5 pink flowers είπε...

Αχ αγαπημενη/ο κλου μας ελειψες !!πολυ μας ελειψες Και που να ησουνα χθες το βραδυ και προχτες κι εγω ξενυχτουσα και βγηκα εκεινη την ωρα που λες μετα τις 3-καλα πλακα μας κανει η ζωη!- στο δρομο και μαλιστα σε ενα μερος που δεν ηξερα καλα και ακουσα τα πουλια μεσα στο μαυρο σκοταδι μονοι ξαγρυπνοι κατοικοι μελωδικοι και μετα οταν εφτασα σπιτι μου παλι τα πουλια με υποδεχτηκαν και καλυψαν και τον ηχο απο το φορτηγο του Δημου που μαζευε τα σκουπιδια.Ακομη κι αν δεν μενουμε στη ιδια γειτονια κλου μας αρεσουν φαινεται οι μουσικες των πουλιων τη νυχτα Να σαι τοσο καλα που μου ξεκινησες ετσι τη μερα με τη τρυφερη διαπιστωση των συμπτωσεων των συγχρονισμων και με το τι χωραει σε αυτη τη νυχτα και στην επομενη

Iωαννα Κολλινιατη είπε...

Σε εκλιπαρώ να μείνεις κεραμιδόγατα. Εστω και με μαύρους κύκλους στα μάτια. Δεν έχεις κανέναν λόγο να βιάζεσαι να συναντήσεις τον ύπνο. Μόνο οι ψυχιατροι επιμένουν ότι η ελλειψή του σημαίνει ντε και καλά την εκκίνηση μιας ψυχικής δοκιμασίας. Τα ωραιότερα γράφονται, ακούγονται, δοκιμάζονται τις λευκές μας νύχτες. Εγω δεν έχω πια πολλές τέτοιες και τις νοσταλγώ.

5 pink flowers είπε...

υπαρχει καποιος που θα σε αγαπησει για αυτο που ειπες τωρα δα .Καποιος που μου κλεβει τον υπνο και επιμενει οτι ετσι ειναι οπως τα λες..αλλα οταν παραγινεται λεω βλεπω νυχτα μεσα στη μερα τα ματια κλεινουν δεν με καταλαβαινω πια ..ανησυχω..ματαια λες αλλα εγω ανησυχω και βεβαια ζηλευω τις γατες και τα πουλια που βρισκουν εκεινη την αγρια ωρα να την ομορφυνουν με το τραγουδι τους..Μαζι στις εκδρομες Μαζι οποτε θελεις..ειμαστε τοσοκοντα ουτως η αλλως εχω διεκδικησει την ταυτοτητα σου απο εναν κοινο μας φιλο μπλογκερ που επισκεπτομαστε μαζι στις ιστοδιαδρομες μας Εκεινος σιωπηλα προστατευτικος της ταυτοτητας..ενταξει οταν ερθει η ωρα

Ανώνυμος είπε...

1η συνεδρία: Καλωσόρισμα, τί είναι η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία, τι πρόβλημα έχετε, τι σας βασανίζει. 2η συνεδρία: Συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου τόσο γενικόλογου που αναγκάζεται κανείς να βάλει Χ σε παραπλήσια ερώτηση καθ’ υπόδειξη του εκπαιδευόμενου θεραπευτή «βάλτε και ας μην είναι ακριβώς έτσι» 3η συνεδρία: Θέτουμε στόχους, Ποιούς, γράψτε τους, να τους συζητήσουμε 4η συνεδρία: Συζητάμε για τους στόχους, μήπως είναι πολλοί, να τους περιορίσουμε; 5η συνεδρία: Πώς αισθάνεστε; Μπορείτε να γράφετε τις αρνητικές σας σκέψεις σε ένα ημερολόγιο;
6η συνεδρία: Α, τι ωραία που τα γράψατε στο ημερολόγιο, όμως δεν μου βάλατε το συναίσθημα; Τι κρίμα! Μα ξέρετε, πνίγομαι να σας πω ότι....... Η ώρα μας τέλειωσε, θα τα πούμε την επόμενη, γράψτε το στο ημερολόγιο 7η συνεδρία: Ωραία τα γράψατε, αλλά δεν σημειώσατε και πως λέγεται ακριβώς το γνωσιακό λάθος που διαπράξατε. Να σας δώσω μια λίστα με σφάλματα να διαβάσετε στο σπίτι και να τα πούμε την επόμενη; 8η συνεδρία: Τι; Δεν καταλάβατε τι σημαίνουν αυτά τα «γνωσιακά λάθη»; Μα αυτή τη σελίδα με τα λάθη την καταλαβαίνουν όλοι οι ασθενείς μας στο Κέντρο μας, πώς εσείς....; Να σας τα εξηγήσω. 9η συνεδρία: Όχι, αυτά που μου γράψατε, δεν είναι γνωσιακά λάθη, είναι πυρηνικές πεποιθήσεις. Γιατί λέω «πυρηνικές» και όχι κεντρικές; Μα έτσι το ερμηνεύουν στο Κέντρο μας, και έτσι το διδάσκουν και στο Αιγινήτειο. 10η συνεδρία: Δεν είσθε ευχαριστημένος με τη θεραπεία, γιατί; Τι γνωσιακό λάθος κάνατε αυτή τη στιγμή; Προσωποποίηση και υπεργενίκευση. 11η συνεδρία: Να ξαναεξετάσουμε τους στόχους που θέσαμε. Τι θα πει δεν θυμάστε τους στόχους που είχατε θέσει; Δεν πειράζει, αρχίστε πάλι από την αρχή. Έχετε 45 λεπτά. 12η συνεδρία: Μήπως έχετε θέσει μη ρεαλιστικούς στόχους; Να συζητήσουμε. 13η συνεδρία: Τί θεωρείτε σημαντικότερο στη ζωή; Γιατί; 14η συνεδρία: Γιατί μου ζητάτε να σας πω τη διάγνωση; Τι σημασία έχει για σας. 15η συνεδρία: Γιατί σας απασχολεί τόσο η διάγνωση; Σκεφτείτε το για να το συζητήσουμε την επόμενη φορά.
16η συνεδρία: Συζήτησα το θέμα με τον Επιθεωρητή μου και έχετε Τριχοτιλομανία. Γιατί χλωμιάσατε; 17η συνεδρία: Φοβάστε ότι θα τελειώσει η θεραπεία και θα με χάσετε; Γιατί το νιώθετε αυτό; 18η συνεδρία: Θα ήθελα να ξαναθέσουμε τους στόχους μας. Μπορούμε να τους περιορίσουμε σε πιο ρεαλιστικούς; 19η συνεδρία: Ξέρετε, εμείς εδώ είμαστε Κέντρο. «Ο Κύκλος σας συμπληρώθηκε» 20η συνεδρία: Πώς αισθάνεστε τώρα που τελείωσε η θεραπεία; Πώς ατενίζετε το μέλλον;

5 pink flowers είπε...

se efxaristo

Ανώνυμος είπε...

Κύριε επόπτη,
Επειδή καταλαβαίνω ότι, από τη γνωσιακή συμπεριφοριστική ελληνικού τύπου υπεροψία σου, μπαίνεις στον πειρασμό να διαγράψεις τα γραφόμενά σου, ώστε να διατηρήσεις στα μάτια των εποπτευόμενων σου την εικόνα του «θεού», σε πληροφορώ ότι κάθε φορά που σου γράφω κάτι, δημιουργώ και μια σελίδα μπλόκ, την οποία δεν μπορείς να αγγίξεις. Αυτή τη φορά δημιούργησα το http://logokrimeniapantisi.blogspot.com («Γνωσιακή ή θεραπεία της κυράς μας της μαμής - Η ΓΣΘ δεν είναι Τσελεμεντές»).
**
Προσπάθησες να συνδυάσεις τη διαγραφή των απόψεών μου με προσβλητικές εκφράσεις όπως:
**
- «προτίμησα να μην απαντήσω, επειδή η απάντηση είναι ενδυνάμωση του προβλήματός του» (κεντρική ή «πυρηνική» πεποίθηση από διαδόσεις εποπτών του συστήματός σου)
**
- «γιατί απλά ψεύδεται»
**
- «Αν έχει πρόβλημα με κάποιον ας τον μηνύσει»
**
- «Γενικά δεν ασχολούμαι με ασθενείς άλλων συναδέλφων» (Έχω κανένα στίγμα ιδιοκτησίας - ισόβιας διάρκειας- κάποιου συναδέλφου σου και από πότε;)
**
- «υπάρχουν και δικαστές στο Βερολίνο»
**
Θα πιάσω από την αρχή και ονομαστικά το Κέντρο σου (με ξεχωριστή ονομαστική σελίδα του) και θα κάνω μια ελεύθερη και εποικοδομητική συζήτηση για κάθε πλευρά του, στην οποία δεν θα έχεις καμία δυνατότητα παρέμβασης ή διαγραφής ούτε εσύ ούτε οι συνάδελφοί σου επόπτες.
**
Εσείς διδάξατε στους εκπαιδευόμενούς σας την αδιαλλαξία. Τους μεταφέρατε σιωπηρά την ιδέα ότι είναι αλάθητοι, ότι θα στηρίζονται πάντα στη συναδερφική αλληλεγγύη, ότι δεν πρέπει ποτέ να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και, κυρίως, ότι «δεν θα ζητούν ποτέ συγγνώμη».
**
Εγώ θα τους μάθω ακριβώς το αντίθετο: «Θα αναγνωρίσουν τα λάθη τους και θα ζητήσουν συγγνώμη» (=το μεγαλύτερο εξευτελισμό για Έλληνα γνωσιακό συμπεριφοριστή θεραπευτή).
**
Η αδιαλλαξία που διδάξατε εσείς οι επόπτες στους εποπτευόμενούς σας, τους οδήγησε σε έλλειψη πελατών, οικονομική αφαίμαξη των γονέων τους (για να συντηρήσουν τα γραφεία τους που ανοίγουν) και τους έσπρωξε, τέλος, σε μεγάλους αριθμούς, να δώσουν εξετάσεις για δακτυλογράφοι στη ΔΕΗ (υπάρχει εκεί μεγάλος αριθμός ψυχολόγων και αρκετών γνωσιακών συμπεριφοριστών).
**
Για να κάνω και λίγο εξάσκηση με το θυμό σου, παρέθεσα και άλλο ένα άρθρο του κ. Σκαπινάκη. Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από τις «ομάδες διαχείρισης θυμού» που διατίθενται στο Κέντρο σου.

5 pink flowers είπε...

Diavasa oso katalava apo tin istoria sta 2 blogs.. http://logokrimeniapantisi.blogspot.com/
http://gnosiakitherapeiakailogokrisia.blogspot.com/ den xero giati anoikei sta sxolia tou sygkekrimenou post alla to dimosievo however efxaristo