Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ολα στο φως


'Kανεις λοιπόν μεσ'την απελπισία του να μην παραδοθει στον πόνο, αν και συχνα μας επιτίθεται με τέτοια δυναμη που η ζωη μας σκοτεινιάζει.

Γιατι ενα μαυρο συννεφο με φοβερη καταιγιδα τρομαζει την πλαση,επειτα ο ηλιος πιο λαμπρος σκορπίζει το φως του.

Και μετα τη σκληρη παγωνια του γυμνου χειμώνα,με ανθη ντυνει τους αγρους η ανοιξη.

Δεν εργαζεται ματαια ο ανθρωπος ουτε κι η φυση δεν μπορει να τον νικησει.

Αυτος οργωνει τους κυματιστους αγρους και τις τραχιες πεδιαδες,κι εκει φυτευει τη σπορα του μοχθου του απ'οπου επειτα χρυση σοδεια θεριζει.

Κι έτσι λοιπον για χαρη του τη γλώσσα της ,η Φήμη λύνει,η δοξα του να μην λησμονηθει γιατι το κυμα δαμασε με το αλαφρυ σκαρι του και τη μανία των ανεμων περιφρονησε σε νοτο και βορρα.Η αρετη ειναι αχτιδα ουράνιου κάλλους,χαρισμα της ψυχης.

Του χρονου τη φθορα δεν τη φοβαται αντιθετα στο περασμα του δυναμωνει τη λαμψη της.Αιώνια δόξα αξίζει μόνο εκείνος που νικάει τον εαυτό του.

Τραγουδώντας ανεβαίνουμε στον ουρανό,όπου η αληθινη αρετη βρίσκει ανταμοιβη που της αξιζει την ευτυχια και την ειρηνη.'

συμβολικα λόγια απ το λιμπρεττο του Alessandro Striggio

beautiful pict of my brother at the Ocean by Hari Sundaram http://www.flickr.com/photos/harisundaram

5 σχόλια:

ΑΝΑΣΑ είπε...

Όμορφες λέξεις lucia...επαναστατικές εν τέλει...όμορφες με χαρά

5 pink flowers είπε...

@ ανασα σε ευχαριστω ειναι αληθεια ομορφες λεξεις και να φανταστεις πως γραφτηκαν τον 16ο αιωνα! Η Οπερα πρωτοπαρουσιαστηκε στις 27 Φεβρουαριου 1607 και οπως λεει κι ο Γιωργος γιατι με αφρομη ενα κειμενο του αναζητησα αυτα τα λογια ...."λογια θαρρεις σημερινα και τοσο ποιητικα που ωστόσο γραφτηκαν τον 16o αιωνα, για να πουν τη διαφορα που εχει το φως απο το σκοταδι. Και μια χαραματια να βρει το φως τρυπαει, μπαινει και λαμπει. Θα τις ανοιξουμε τις χαραμαδες που θα παει..." Ε μακάρι να τις ανοιξουμε τις χαραμαδες να παρουμε μια ανασα!!

ΑΝΑΣΑ είπε...

Τί να πείς για το φώς ...και τί δέν έχει γραφτεί, κυρίως απο τους Έλληνες που το ένιωσαν στα πρόσωπα τους.(Σεφέρης, Ελύτης...άν και μεταγενέστεροι του Striggio)είναι λέξη-έννοια παρούσα...πάντα.Τώρα για την χαραμάδα...μάλλον χρειάζεται χρόνος έως ότου σκευρώσουν(κι άλλο) τα ξύλα και φανούν οι χαραμάδες στην χώρα αυτή.

zero είπε...

Εε... ναι, δικιο εχεις.

Roadartist είπε...

οντως πολυ όμορφο.